Pappa Hafiz, Momma Myra & our Lil Cutie 'Keira Fatiha' fotopages



By: Myra Max Henry Siwalette

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Friday, 1-Jun-2007 12:48 Email | Share | | Bookmark
Friday nite FEVER!

Today, Keira is 15 months.. Kejab je.. Last weekend I was a bit shock! Keira got her highest fever at 40.5. Can u imagine that? Before this if demam pun, the highest was 38.7. Not even reach 39.. I terus apply EL. Went to Pusrawi, doktor bg ubat masuk ikut tuuuuut.. Before that was only 39.3, then bila sampai rumah, I breastfeed, biasalah kalau breastfeed I pun tido skali, then suddenly rasa something hot kena kat my stomach. It was actually her hand. When I measure dah 40.5. Terus I bawak dia keluar from my room bawak jumpa my mum. Then my mom made a few calls, then decided to letak asam jawa kat Keira's head and all celah² yg sesuwaaai dan sewaktu dengannye.. Then after an hour, measure dah turun below 40... Alhamdulillah.. Then dia taknak makan pulak.. Nak melekat je.. So breastfeed again and again.. Then, late night naik balik around 40.3... Aduhaaai... I asyik bagi Keira minum plain water in between breastfeed.. And she herself actually asked for plain water coz biasalah bila demam kan tekak rasa kering and nak minum kan.. The next day dia nak makan sikit so, turun la below 39... Alhamdulillah.. In the evening below 38.. She's getting better..Then masuk Sunday, Babah Keira pulak demam.. Monday, Mamma Keira's turn.. Tuesday, I amik MC coz noone can replace me on Monday tu.. So, datangla keje mcm nak pengsan² tau Monday tu.. Hish.. As at today 3 of us dah sihat cuma Mamma Keira & Keira is still coughing 2 d max.! And Keira just got back from Clinic pulak just now coz tiba²la pulak ade rashes yg sgt banyak kat her chest, arms, around her neck.. Hish.. Mamma Keira ade training, so suruh Babah dia bawak.. Actually suruh Babah dia bawak yesterday but ari ni baru pegi.. Sorry honey coz marah tak tentu pasal yesterday.. Ye la, I was sooooooo takut if Keira kene campak ke kan.. Nanti kalau lambat², then if it is something like an infection ke ape takut la kan something else pulak will happen.. Tu yg Mamma Keira melenting exaggerately yesterday.. Thanks to Babah coz brought Keira to Clinic.. So, now, no doubt dah.. Doctor ckp it's a normal rashes.. All Mammaz & Pappaz out there, any ideas to let it go faster? Sorry gambar takde la.. Captured a few using my mobile but Keira asyik moving here n there so gambar sgt blur.. Tot of nak letak her pix yg tgk letak asam jawa tu.. Really funny tau.. Bila dia dah sihat sket the second day tu, she tried to touch her head and rasa mcm ade ketul and she started to merengek.. Feel uncomfortable la tu.. Kalau tangan dia kotor pegang something like left over food say lepas makan pisang ke kan, pun dia macam geli tau.. Mcm² la my Keira nie..


Sunday, 13-May-2007 08:38 Email | Share | | Bookmark
Happy Mamma's Day!

On da way to De Palma
Still on da way
Sampai je terus makan her fav. food - BREAD
View all 15 photos...

Today is Mother’s Day! Happy Mother’s Day to me, my mom and all Mammas.. Actually I am now kat De Palma Ampang.. Ade la sedikit acara kat DePalma nie in regards to Mothers Day celebration.. Tunggu punye tungu tak dapat pun Lucky Draw.. No. kitorang 31 and 33.. And the lucky draw is no. 32.. Boleh tak? Eeeeeee.. Memang part lucky draw ni Mamma Keira tak pernahnye lucky.. This is the most efficient entry… Ye la mana taknye.. Entry nie baru je happened a few minutes ago… Babbah bawak notebook so, apelah salahnyeee upload skarang.. Kalau nak tunggu kat umah, next year baru upload agaknyeee..So, last but not least.. Happy Mother’s Day to ALL..


Thursday, 10-May-2007 08:53 Email | Share | | Bookmark
Keira in her Pyjamas @ 14 months++



Tgkla rambut dia tu kemas je kan d first picture tu.. Keira ni pantang org sikat rambut dia, sure dia sepah²kan rambut dia immediately after kita sikat rambut dia.. Macam² benda dah dia boleh buat.. Kalau nampak botol air yg tak bukak – memang tak boleh bukak la.. If not abis la air tu dia tuangkan merata².. Ok, sambung balik, kalau nampak botol air, doesn’t matter mineral water ke ape ke, she will pretend to drink d water and buat kumur² and telan.. Hish mana la dia belajar nie.. Atok & wan cakap sure dia ade nampak someone buat mcm tu then dia ikut.. Bahaya betul budak kecik nie.. 1 more thing I rasa at this age memang almost all tods can dance kan? But Keira can even sing.. Biasalah kalau nyanyi sikit² tu but keira is singing a very sad song.. Ntah² lagu Unbreak My Heart by Toni Braxton… Hahahahhaahah.. Dia nyanyi with her face expression.. Dengan penuh perasaan tau. Then bila kita tegur, “Haaaa buat ape tu?” Then, dia malu + sengeh.. Boleh cam tu kan.. Inilah akibatnye, Mamma dia yg gile tgk AF agaknye.. Heheeheheh.. I pun tak tau actually. Then my siste asked me, “Keira kalau dengar lagu memang dia nyanyi penuh perasaan ke?” then, I answered “No!, Kenape?” Then, my sister cakap “Cuba tengok dia tgh nyanyi tu”.. Then, I went to see her.. Ya Allah memang betul.. Mcm²la tods nowadays kan.. nanti, nak ambik video la.. Sure Mamma² semua tgk kelakar 2 d max.!


Saturday, 5-May-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Happy 2nd Anniversary to us!

It's our 2nd anniversary today.. Hmm.. rasa mcm dah 3 tahun but it's actually 2nd year, so baru 2 tahun je la.. Boleh la pulak kitorang rasa lebih lama.. We didn't plan anything pun... Hmmm.. Should plan la actually.. But my best friend is getting enggaged tomorrow.. So, susah sket nak plan.. Takpela.. Maybe, we'll celebrate later la.. Rasa macam nak pegi island ke.. lama dah tak jalan nie.. Nie hint 4 Babbah la.. Let's go honey!
Ni memang tgh takde keje, I pakaikan dia my tudung.. dahla tudung tu panjang.. Quite lemas la dia.. Jadi mangsa buli Mamma & Babbah nye..



Sunday, 15-Apr-2007 11:15 Email | Share | | Bookmark
Da BIG GATH!

Thx 2 http://www.flickr.com/photos/amrufm
Thx 2 http://nienafaiz.fotopages.com
Thx 2 http://ananamri.fotopages.com
View all 10 photos...
Da BiG GATH memang best 2 d max! Thanks to Azza yg make it HAPPEN.. Thanks to other AJKs as well.. All mammaz and pappaz yg ade kat sana sure rasa macam ade kat magic wonderland.. All da gals ade wings and ade magic wand.. memang best la.. But, Keira baru dapat kaki so, tak sempat nak berkenalan dengan semua mommies.. Sibuk kejar dia.. dah la dia gak tak stabil.. Jumpa all da mammaz stakat say hi hi bye bye cam tu je.. Tak sempat nak borak panjang.. Thanks to Salwa - Mummy Iman yg convoy sama² dgn kitorang.. So sorry to Nurul - Mummy Irdina yg datang dari jauh nak convoy dgn kitorang but waited for us for more than an hour.. So sorry.. Lain kali memang I dah tau.. susah nak buat janji kalau ade baby nie.. Sorry gaian ye Nurul.. Sorry la to all babies lain yg jatuh skali dgn keira coz masa Keira nak jatuh, dia pegang baby lain and baby lain pun jatuh.. Yg I ingat Danish – Erna’s baby yg sangat tembam sama² terjatuh dgn Keira.. Yg lain tak ingat la.. N kitorang tak bawak camera.. Boleh tak macam tu.. Hubby memang awal² taknak bawak camera coz takut tak terambik gambar.. Ye la.. Time² skarang ni kitorang kena extra exercise coz have to follow lil Keira.. Tot of bringing my own digicam but boleh lupa.. Geram nye tgk FP org lain yg banyak sgt gambar yg sgt cute² 2 d max.! Gambar ni pun ambik sana sket sini sket.. Thanks to Ananamri, Amrufm, Hana and Erna for the lurvely pictures.. We o u guyz/galz 1..


[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net